У Запоріжжі демонтують під’їзди у будинку по Зестафонській, 8

У Запоріжжі зносять два під’їзди у зруйнованому внаслідок російського обстрілу будинку по вулиці Зестафонська, 8. Також там почали фасадні роботи інших двох пошкоджених підʼїздів будинку.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

У першому та другому під’їздах, які демонтувати не будуть, вже аналізують дефекти квартир, щоб згодом розпочати там ремонт.

“Підрядники працюють з ранку до вечора і без вихідних. Усе, щоб зробити якнайшвидше. Щоб мешканці сусідніх підʼїздів і будинків не відчували дискомфорту”, – зазначив Іван Федоров.

Роботи з демонтажу під’їздів розпочалися у серпні. До кінця цього року там планують провести роботи з утеплення фасаду та повністю з монтажу нової покрівлі над двома під’їздами.

Нагадаємо, будинок потрапив під атаку росіян восени 2022 року. Чотири під’їзди були зруйновані, тоді понад 150 мешканців втратили свої оселі. Після цього вже декілька разів оголошували тендери на відновлення будинку по вулиці Зестафонській, 8, проте вони зривалися.

Згодом дев’ятиповерховий будинок вирішили не відбудовувати до кінця. Натомість колишнім власникам квартир у березні цього року пообіцяли видати житлові сертифікати. Тоді ж влада міста провела зустріч із місцевими мешканцями, на якій вирішили відбудувати перші два під’їзди до кінця цього року. Ще два виявилося відновлювати економічно недоцільно.

Читайте також: Скільки будинків постраждало внаслідок удару по Запоріжжю. ФОТО

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top