Платили за перемогу у тендерах — розслідування про корупцію в Запорізькій облраді завершили

Платили за перемогу у тендерах - розслідування про корупцію в Запорізькій облраді завершили

Посадовці надали директору лікарні хабарів на понад 650 тисяч гривень

Національне антикорупційне бюро спільно зі спеціалізованою антикорупційно прокуратурою завершили розслідування щодо корупції працівників Запорізької облради. Заступника голови облради та двох колишніх помічників підозрюють у наданні хабаря працівнику медзакладу Запоріжжя. Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Читайте також: ДБР викрило масштабний наркобізнес — лабораторія та «офіс» організації знаходилися у Запоріжжі

Підозрюваних викрили 19 лютого 2024 року, одразу ж після надання ними чергової частини хабаря. Наступного дня їм повідомили про підозру. За даними видання «Слово і діло», мова йде про заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка, його помічника Олександра Чижеликова та депутата облради В’ячеслава Колесникова.

Платили за перемогу у тендерах - розслідування про корупцію в Запорізькій облраді завершили

Владислав Куценко

За даними слідства, протягом 2023-2024 років підозрювані давали хабаря директору «Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». За гроші на майбутніх тендерах «мали» перемогти наперед визначені компанії, а рахунки медзаклад мав відкривати у визначеному банку.

Загальна сума наданих грошей за весь час перевищує 650 тис. грн.

Раніше ми розповідали, що посадовців Держпродспоживслужби Запоріжжя підозрюють у хабарництві. Щомісячно вони отримували понад 160 тисяч доларів за видачу фітосанітарних сертифікатів, а також за виготовлення актів про результати обстеження, які необхідні для перевезення ячменю та кукурудзи.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top