Справу про хабар заступника голови Запорізької облради передали до суду

НАБУ і САП завершили розслідувати справу заступника голови Запорізької облради та двох його колишніх помічників.

Про це повідомили у САП та НАБУ.

Підозрювані, за версією слідства, неодноразово давали хабарі директору «Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», аби той сприяв перемозі наперед визначених компаній в оголошених лікарнею тендерах, а також відкрив рахунок у певному банку та розмістив на ньому кошти лікарні.

Упродовж липня 2023 року-лютого 2024 року задокументували 4 факти передачі грошей.

Загальна сума неправомірної вигоди перевищує 650 тисяч гривень.

19 лютого 2024 року осіб викрили «на гарячому» одразу після надання чергової частини грошей.

Їм повідомлено про підозру в наданні неправомірної вигоди посадовій особі комунального медичного закладу.

Зазначається, що організатором такої схеми був заступник голови Запорізької облради (який також є депутатом вказаної облради).

Він взяв на себе загальне керівництво, розробку та корегування детального плану діяльності, а також розподілення ролей та налагодження комунікації.

Крім того, він використовував свої особисті зв’язки, в тому числі і в правоохоронних органах.

Депутат Запорізької обласної ради, відповідно до розподілу ролей, виступав виконавцем злочинів, а помічник був залучений як співучасник.

Прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно заступника голови Запорізької обласної ради, його помічника та депутата вказаної ради, яких викрили на наданні понад 650 тис. грн неправомірної вигоди одному з директорів медичного закладу охорони здоров’я за сприяння в перемозі наперед визначених суб’єктів господарювання при здійсненні медичних закупівель.

На сьогодні за дорученням прокурора САП детективами НАБУ відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення”,– інформують правоохоронці.

Сообщение Справу про хабар заступника голови Запорізької облради передали до суду появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top