Хабар на понад 650 тисяч гривень: НАБУ і САП завершили досудове розслідування щодо трьох чиновників Запорізької облради

За інформацією: Суспільне Запоріжжя.

Хабар на понад 650 тисяч гривень: НАБУ і САП завершили досудове розслідування щодо трьох чиновників Запорізької облради

Викриття трьох чиновників Запорізької обласної ради на хабарі 19 лютого 2024 року. СБУ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили досудове розслідування щодо заступника голови Запорізької обласної ради, його помічника та депутата цієї облради, що були викриті 19 лютого на хабарі директору одного з комунальних медзакладів Запоріжжя.

Про це вчора, 7 вересня, повідомили у пресслужбі НАБУ та САП.

За даними досудового розслідування, заступник голови Запорізької облради взяв на себе загальне керівництво, розробку та корегування детального плану діяльності, а також розподілення ролей та налагодження комунікації. Депутат облради відповідно до розподілу ролей виступав виконавцем, а помічник залучений як співучасник.

«Упродовж липня 2023 року — лютого 2024 року слідством задокументовано чотири передачі грошових коштів на загальну суму понад 650 тисяч гривень одному з директорів медичного закладу за сприяння в перемозі наперед визначених суб’єктів господарювання при здійсненні медичних закупівель», — йдеться у повідомленні САП.

Правоохоронці завершили досудове розслідування та за дорученням прокурора САП детективами НАБУ відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення. Нині дії підозрюваних кваліфіковано наступним чином:

  • заступника голови Запорізької облради – ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України;
  • помічника заступника – ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України;
  • депутата Запорізької облради – ч. 4 ст. 369 КК України.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Більше про розслідування щодо посадовців Запорізької обласної ради

10 травня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відхилила апеляційну скаргу сторони захисту на ухвалу про відсторонення від виконання обов’язків заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка строком на один місяць.

25 квітня Вищий антикорупційний суд частково задовольнив клопотання Національного антикорупційного бюро України про відсторонення від виконання обов’язків заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка строком на один місяць;

27 лютого за заступника голови Запорізької обласної ради внесли заставу у понад три мільйони гривень;

23 лютого Вищий антикорупційний суд та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили, що трьом посадовцям обрали запобіжний захід. Так, заступник голови ЗОР та його помічник мали перебувати під вартою з можливістю внесення застави, депутат облради — під домашнім арештом;

20 лютого НАБУ і САП повідомили про підозру фігурантам розслідування;

19 лютого Національне антикорупційне бюро України разом зі Службою безпеки України викрили заступника голови Запорізької обласної ради, його помічника та депутата на хабарі директору одного з медзакладів обласного центру.

Читати ще

Хабар на понад 650 тисяч гривень: НАБУ і САП завершили досудове розслідування щодо трьох чиновників Запорізької облради

Читати ще «Слідчі дії ще тривають»: Олена Жук прокоментувала ситуацію щодо викриття на хабарі чиновників Запорізької облради

Share this post

нет
scroll to top