Мешканців Мелітополя окупанти відправляють реєструвати свою нерухомість у Ростові

У Медовому місті процедура перереєстрації нерухомості за російським законодавством нагадує «сім кіл пекла»,  а без перереєстрації мелітопольці  ризикують позбутися своїх квартир і будинків – Їх окупанти переводять у «безгосподарне» майно після чого рішенням російського суду виводять у розряд муніципального житла.

Про це пише РІА-Мелітополь, уточнюючи при цьому, що процес реєстрації настільки складний, що пройти його вдається лише обраним.

Як повідомляє окупаційна влада, у Мелітополі прийом документів на перереєстрацію нерухомості веде лише одне відділення багатофункціонального центру (БФЦ) – центральне. Воно розташоване у віджатому приміщенні колишнього магазину спортивного одягу. Однак додзвонитися туди, щоб записатися на прийом вдається одиницям. Річ у тім, що в цьому відділенні прийом документів здійснюється не тільки від жителів Мелітополя, а й Бердянська, Енергодара та інших міст окупованої частини Запорізької області. Звідси й черги.

Днями, щоправда, як зазначає РІА, в російських ТГ-каналах з’явилася інформація про те, що БФЦ Мелітополя уклало договір із БФЦ Ростова-на-Дону і ті погодилися надавати аналогічну послугу мелітопольцям. Крім того, в Ростовській області можна зареєструвати угоду з нерухомістю, розташованою в так званих нових регіонах: «Оформити угоди з нерухомістю, яка розташована в днр, лнр, Запорізькій і Херсонській областях, можна в будь-якому з БФЦ Ростова-на-Дону і Ростовської області. Ростовська область – єдиний регіон, який надає послуги росреєстру жителям нових регіонів, – «пишуть пропагандисти».

Ну, а для того, щоб скористатися цією можливістю, потрібно заздалегідь записатися на прийом по телефону.

Що каже юрист

Угоди купівлі-продажу нерухомості в Мелітополі, так само, як і вся процедура так званої націоналізації майна згідно з українським законодавством, вважаються недійсними. Законних угод купівлі-продажу майна в Мелітополі немає і бути не може, поки він окупований. Це підтвердив РІА-Мелітополь старший юрист Запорізького офісу благодійної організації «Право на захист» Леонід Серафимович: «У контексті законодавства України такий правочин є юридично нікчемним і не породжує правових наслідків».

*

Фото: ria-m.tv

Сообщение Мешканців Мелітополя окупанти відправляють реєструвати свою нерухомість у Ростові появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top