Справжнє диво — у Запоріжжі помітили найяскравішу пташку Європи (фото)

Справжнє диво - у Запоріжжі помітили найяскравішу пташку Європи (фото)

Запорізький фотограф зустрів незвичайну пташку

Неймовірно гарну пташку сфотографував запоріжець Юрій Батаєв. В об’єктив фотографа потрапила щурка європейська, яку ще називають бджолоїдкою. Ці птахи вважаються найяскравішими у Європі. Світлинами Юрій Батаєв поділився на своїй сторінці в фейсбуці.

Справжнє диво - у Запоріжжі помітили найяскравішу пташку Європи (фото)

Читайте також: Поступово зникає — як виглядає найбільше озеро Хортиці після обміління Дніпра (фото)

Забарвлення бджолоїдок настільки яскраве та характерне, що переплутати їх з іншими птахами не можливо.Черевце бджолоїдки блакитне, спина та задня частина шиї пофарбовані в рудо-коричневий, а на крилах – обидва ці кольори.

В Україні бджолоїдка гніздиться на всій території, за винятком гір. Мігрує скрізь. Гнізда влаштовує в норах, у високих (3—5 м) урвищах, поблизу сільські угідь, полів і річкових долин, де є значна кількість комах. Для риття нір віддає перевагу суглинкам, хоча великої ролі ґрунт не відіграє.

Окрім ос, бджіл та шершнів, бджолоїдки звичайні ловлять бабок, коників та термітів.

Справжнє диво - у Запоріжжі помітили найяскравішу пташку Європи (фото)

В деяких країнах, зокрема на місцях зимівлі та шляху міграції бджолоїдки зазнають винищення мисливцями та бджолярами, через помилкові уявлення про загрозу цього барвистого птаха щодо бджіл. Однак варто зауважити, що полює бджолоїдка звичайна переважно на старих і хворих комах, тим самим запобігаючи поширенню в вуликах небезпечних бджолиних інфекцій.

Також ми писали, що у Запоріжжі на річці Дніпро з’явились нові острови — що варто знати. Зокрема, людей просять не ходити туди, щоб не лякати птахів, які там гніздуються.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top