У Латвії проведуть міжнародний саміт коаліції дронів

На початку наступного року в Латвії відбудеться міжнародний саміт, покликаний популяризувати діяльність коаліції дронів.

Як передає Укрінформ, про це 6 вересня під час засідання у форматі «Рамштайн» в Німеччині заявив очільник латвійського Міноборони Андріс Спрудс, повідомляє Delfi.

За словами глави латвійського оборонного відомства, для того, щоб допомогти Україні отримати перевагу у використанні безпілотників, створити надійні ланцюги поставок компонентів та розвивати виробництво дронів у країнах НАТО, необхідно сприяти діяльності коаліції дронів та обмінюватися інформацією про інновації у сфері БПЛА.

Спрудс наголосив, що саміт у Латвії стане місцем зустрічі керівництва коаліції, експертів з різних країн, представників держав та індустрії дронів.

Очільник Міноборони зазначив, що Латвія уклала угоду з Україною про навчання українських військових пілотуванню безпілотників, а у 2025 році країна виділить коаліції дронів 20 мільйонів євро.

Він також закликав учасників «Рамштайну» надати Україні підтримку, забезпечуючи її дронами та зробивши фінансовий вклад у фонд коаліції для підтримки виробництва нових БПЛА.

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня Чехія офіційно долучилась до міжнародної коаліції з забезпечення України безпілотниками, яку очолюють Латвія та Велика Британія

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3903250-u-latvii-provedut-miznarodnij-samit-koalicii-droniv.html

Сообщение У Латвії проведуть міжнародний саміт коаліції дронів появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top