Світ перебуває під найсерйознішою загрозою з часів Холодної війни, — розвідки США та Британії

Британія та США вважають, що світ перебуває під найсерйознішою загрозою з часів Холодної війни. Причиною цьому є Російська Федерація.
Про це розповіли голова Секретної розвідувальної служби Британії (МІ6) Річард Мур та керівник ЦРУ Білл Бернс, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Очільники провідних розвідок у світі наголосили на безпрецедентній кількості загроз, з якими наразі стикаються їхні країни. За їхніми словами, нині міжнародний світовий порядок перебуває під «загрозою, якої ми не бачили з часів Холодної війни».
«ЦРУ та розвідка Британії разом протистоять напористій Росії та загарбницькій війні Путіна в Україні. Ми бачили, що це наближається, і змогли попередити міжнародну спільноту, щоб усі ми могли згуртуватися на захист України. Ми ретельно розсекретили деякі з наших секретів як нову та ефективну частину цих зусиль», — заявили глави МІ6 і ЦРУ.
Розвідники зауважили, що їхні відомства діють разом у протистоянні агресії Росії та війні Путіна проти України.
«Дотримуватися курсу важливіше, ніж будь-коли. Путіну не вдасться знищити суверенітет і незалежність України. Дії Росії є грубим порушенням Статуту ООН і світових норм. Ми й надалі будемо допомагати нашим сміливим, рішучим партнерам з української розвідки. Ми пишаємося цим і захоплюємось стійкістю, інноваційністю та ентузіазмом України», — йдеться в їх спільній заяві.
Технології в війні
Водночас очільники розвідки наголосили, що нинішня війна в Україні продемонструвала вплив технологій на полі бою.
«Цей конфлікт продемонстрував, що технології, застосовані разом із надзвичайною хоробрістю та традиційною зброєю, можуть змінити хід війни. Війна в Україні стала першою у своєму роді, яка поєднала програмне забезпечення з відкритим кодом із передовими технологіями на полі бою… у такому неймовірному темпі та масштабі. Найбільше, це підкреслило необхідність адаптації, експериментів та інновацій», — додали вони.
Серед загроз автори також згадали Китай, який вони назвали «головним розвідувальним і геополітичним викликом XXI століття», та відродження ІДІЛ.

Нагадаємо, що у зв’язку з повномасштабним вторгненням Російської Федерації в Україну все частіше з’являються такі заяви, які наголошують що ситуація зараз «найскладніша» чи «найсерйозніша».
Зокрема минулого місяця комісар ЄС з енергетики Кадрі Сімсон заявила, що Україну не можна залишати, адже наразі вона готується до найскладнішої зими.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top