Запоріжжя розвиває інклюзивну освіту: понад 800 учнів з особливими потребами навчаються в 400 класа

У Запоріжжі сьогодні працює понад чотири сотні інклюзивних класів, в яких у змішаному форматі навчаються 866 учнів з особливими освітніми потребами. Є 72 класи для дітей з затримкою психічного розвитку, в яких вчаться понад 700 учнів і учениць. Працюють кваліфіковані педагоги та асистенти вчителів, які володіють необхідними знаннями та навичками для організації комфортного процесу навчання.

Як українські, так і французькі базові правила та підходи до навчання, є однаковими. Впевнилася сьогодні після візиту з представниками Міністерства національної освіти Франції до навчального центру для школярів з порушеннями слуху. Це допомога асистента вчителя, від 2 до 3 учнів у класах, наявність зорового контакту між усіма дітьми, інтерактивні форми навчання.

Активно триває й облаштування укриттів в школах. Спільно з ЮНІСЕФ ремонтуємо 11 найпростіших укриттів і вони будуть доступними для дітей з особливими освітніми потребами.

Франція вибудовує свою безбарʼєрність вже 20 років та витрачає мільйони євро. Ми – лише на початку шляху, який супроводжується викликами війни. Проте це лише підсилює нашу мотивацію до змін, адже життя кожної людини важливе. І наше завдання – вчитися на досвіді інших, шукати нові рішення та впроваджувати їх у себе в місті. Попри всі складнощі та виклики.

Обмін досвідом безбар’єрності між містами відбувається за ініціативи першої леді України Олени Зеленської на запрошення мера Парижа Анн Ідальго. Координаційний супровід надано Посольством України у Франції та ПРООН в Україні за фінансової підтримки урядів Франції та Швеції.

Сообщение Запоріжжя розвиває інклюзивну освіту: понад 800 учнів з особливими потребами навчаються в 400 класа появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top