Підсумки 24-го «Рамштайну»: ракети, бронетехніка, підтримка інфраструктури

За підсумками 24 засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн партнери Києва ухвалили низку важливих рішень щодо військової та фінансової підтримки України. Про це розповів міністр оборони України Рустем Умєров на сторінці у Facebook.

Серед ключових досягнень:

  • США оголосили про виділення чергового пакета військової допомоги Україні на суму 250 мільйонів доларів. До нього увійдуть критично важливе озброєння та обладнання, бойові машини M2 Bradley та ракети для HIMARS.
  • Канада надасть велику партію двигунів для некерованих авіаційних ракет та 1300 боєголовок до них, що значно посилить наші можливості у повітряних операціях. Також новий пакет допомоги включає тисячі кулеметів та пістолетів, елементи військової техніки та пів сотні “швидких”, що допоможе забезпечити наші медичні потреби на полі бою.

    Крім того, Канада взяла на себе важливу роль у навчанні українських пілотів для польотів на F-16 в рамках програми “FLIT”. На 5-річний термін підготовки пілотів і технічного складу уряд виділить 389 мільйонів доларів.

  • Велика Британія передасть Україні 650 легких багатоцільових ракет (LMM) на суму 162 мільйони фунтів, що значно зміцнить наші можливості у протиповітряній обороні.
  • Нідерланди нададуть Україні ракети класу повітря-повітря та допоміжні матеріали для літаків F-16 на суму 80 мільйонів євро. Ця допомога дозволить суттєво посилити обороноздатність наших військово-повітряних сил.
  • Швеція приєдналася до коаліції з розмінування, зобов’язавшись внести 5 мільйонів євро до Фонду Коаліції для підтримки зусиль із розмінування територій.
  • Іспанія
    відправить батарею зенітно-ракетного комплексу HAWK, яка включає 6 пускових установок.
  • «Ще один ключовий результат зустрічі з союзниками — підписання Положення Коаліції морських спроможностей (КМС)

    Вдячний Великій Британії та Норвегії за лідерство у Коаліції. Очікуємо на приєднання інших країн-партнерів», – написав Рустем Умєров.

    Джерело і фото: сторінка Рустем Умєров на Facebook

    Сообщение Підсумки 24-го «Рамштайну»: ракети, бронетехніка, підтримка інфраструктури появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top