Запорізькі рої взяли участь у змаганнях “Джура – 2024: Карпатська Січ”

Упродовж серпня 2024 року на Закарпатті було проведено ІІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура – 2024: Карпатська Січ». Про це повідомляє Запорізький обласний центр туризму.

Запорізьку область представляли:

  • рій «Яструби» (старша вікова група) комунального закладу «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» (кер. Ситник О.В., Оношко А.О.)
  • та рій «Незламні» (середня вікова група) опорного навчального закладу «Новомиколаївська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1» Новомиколаївської селищної ради Запорізького району Запорізької області (кер. Крутень Ю.О., Єфіменко В.М.).

У наметовому таборуванні ІІІ етапу взяли участь представники з усієї України.

У старшій віковій групі рої продемонстрували свої знання в інтелектуальній грі-вікторині «Відун», а також у змаганнях з «Метання гранати», «Смуга перешкод», «Стрільба з пневматичної гвинтівки» та конкурсі «Тактична підготовка – дії підрозділу в бою». Учасники не лише показували свої вміння, але й здобули нові навички у вишколах «Стрільба з лука», «Рятівник».

Для середньої вікової групи ІІІ етап мав вишкільно-змагальний характер. Джури взяли участь у змаганнях з «Тактично теренової гри», «Стрільба з лука», навчалися у вишколах «Стрільба з пневматичної гвинтівки» та «Саперна підготовка». Було багато інноваційного та цікавого, де кожен учасник зміг спробувати щось нове. Учасників залучили до урочистостей святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України в м.Іршава.

Крім того, учасники отримали цінні знання від фахівчинь Українського інституту національної пам’яті та ветеранів-учасників бойових дій, які поділилися своїми історіями та досвідом під час вечорів-зустрічей. Це надало можливість не лише взяти участь у корисних заходах, а й знайти нових друзів та однодумців з різних куточків нашої держави.

Джерело: Запорізький обласний центр туризму

Сообщение Запорізькі рої взяли участь у змаганнях “Джура – 2024: Карпатська Січ” появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top