Градирня на Запорізькій АЕС, що постраждала під час пожежі, має бути знесена, — МАГАТЕ

Постраждала внаслідок пожежі градирня на окупованій Запорізькій АЕС не придатна для використання, тому у майбутньому її, ймовірно, знесуть.

Про це під час візиту на АЕС заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі,

«До сьогодні ми не могли дістатися до цієї точки високо у вежі, тому ми можемо набагато краще оцінити завдані збитки. Ця велика споруда непридатна для використання у майбутньому, тому її, ймовірно, колись знесуть», – наголосив він.

Зазначається, що очільник МАГАТЕ відвідав сховище ядерного палива Запорізької АЕС, провів інспекцію насосної станції та оглянув ядерні паливні стрижні.

Нагадаємо, що 11 серпня, на території окупованої Запорізької АЕС сталася пожежа на обʼєктітехнічноговодопостачання. Черезцесталосязагорянняградирні1 тапошкодженняіншогообладнання. Ймовірноюпричиноюпожежів «Енергоатомі» назвали «недбалістьокупантівабосвідомийпідпалградирні«.

Начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомляв, що росіяни влаштували провокацію на окупованій Запорізькій АЕС підпалили велику кількість автомобільних шин, проте в МАГАТЕ цю інформацію не підтвердили.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top