Шашлик з курячого філе і бекону, який можна приготувати навіть вдома: простий рецепт м’ясної страви

Шашлик готують не лише зі шматочків свинини, а й з курятини і навіть з овочів. Крім цього, приготувати шашлик з філе можна і вдома, додавши для смаку бекон і соус.
Про те, як готувати шашлик з курячого філе і бекону, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Instagram-сторінку кулінарної блогерки «nisenitnitsia_»

Що потрібно для равликів з курячого філе
Для приготування шашлику з філе та бекону, потрібні наступні продукти:
філе куряче — 400 г;
бекон — 250 г;
олія — 1 ст. л.;
соус барбекю — 3-4 ст. л.;
сухий часник — до смаку;
паприка — до смаку;
сіль — до смаку;
перець — до смаку.
Як готувати шашлик з філе з беконом
Куряче філе необхідно промити та нарізати на тоненькі, але широкі смужки — саме з них згортатимуться «равлики». Нарізна філе перекладіть в глибоку миску, присипте спеціями та залийте олією.
Можна використовувати як готову приправу (в цьому випадку кількість солі можна зменшити або взагалі не використовувати цей інгредієнт), або створити суміш самостійно — з паприки, перцю, солі та сухого часнику.
Ретельно перемішайте філе з приправою, щоб спеції рівномірно покрили м’ясо. Залиште курку маринуватися приблизно на 30 хвилин.
За 10 хвилин необхідно замочити дерев’яні шпажки, на яких, як на шампурах, готуватимуться «равлики» з філе. Тобто, залити шпажки водою необхідно на 20 хвилин.
Це рекомендують робити з декількох причин — для того, щоб шпажки не пригорали, а м’ясо не прилипло до деревини. Інша причина — щоб деревина не увібрала весь сік з м’яса і шашлик залишився соковитим.
Бекон краще обирати вже нарізаний — розміру такого шматочка достатньо, щоб згорнути з нього та філе «равлика».
Коли м’ясо замаринується, на шматочок бекону викладіть філе і згорніть «равлик» — курятина має бути всередині. Обережно насадіть равлики на шпажки, а потім перекладіть шашлик на деко, застелене пергаментом.
Розігрійте духовку до 180 градусів, змастіть шашлики соусом барбекю, після чого випікайте шашлик протягом 20-30 хвилин, до готовності м’яса.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Настя фудблог (@nisenitnitsia_)

Нещодавно ми розповідали про те, як готувати «ліниві» вареники з картоплею.
Читайте також про 5 рецептів смачнючих бургерів з м’ясом і для веганів.

Share this post

нет
scroll to top