США взялись за відновлення своїх АЕС

У зв’язку зі стрімким зростанням попиту на електроенергію в США хочуть перезапустити деякі з 13 реакторів, які закрили в останнє десятиліття, кажучи, що їх безвуглецева енергія потрібна як ніколи.

Але попри необхідність та бажання прихильники ядерної енергетики хлише кілька виведених з експлуатації атомних станцій мають реальні шанси на відновлення, кажуть аналітики – можливо, лише три. Всі інші або пошкоджені, або розбираються по частинах.

Один із них  – реактор АЕС Palisades у Мічигані, на відновлення якого гроші виділили федеральний уряд та влада штату. В 2022 станцію потужністю 800 МВт придбала компанія Holtec International і збиралася її демонтувати, але плани змінилися.

Перезапустити реактори хочуть також у Пенсільванії (там знаходиться атомна електростанція Three Mile Island, де у 1979 році сталася велика аварія) та Айові, на станції Duane Arnold. Власники заявили, що готові відновити роботу АЕС, але за умови, що це буде безпечно та економічно.

Однак роботу більшості реакторів, які нещодавно виведені з експлуатації, відновити складно. Деякі, наприклад, на АЕС San Onofre у Каліфорнії або Crystal River у Флориді, пошкоджені, інші, включаючи Vermont Yankee та Indian Point недалеко від Нью-Йорка, демонтовано.

Сообщение США взялись за відновлення своїх АЕС появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top