Запорізькі юні туристи пройшли 170 км складними хребтами Карпат

Наприкінці літа гуртківці Центру туризму здійснили двотижневий спортивний пішохідний похід ІІ категорії складності Чорногорським, Свидовецьким та Чорним хребтами.

Старші вихованці гуртків «Світоч» (керівник Рогатіна Я.О.) та «Козацький ліцей» (керівник Оношко А.О.) пройшли майже 170 км, подолавши численні локальні та різноманітні протяжні перешкоди. Цьогорічний маршрут хребтами різної складності був розділений умовно на три частини.

  • Спочатку метою групи було підняття на всі двотисячники наших Карпат, що розташовані на Чорногорському хребті та відвідання найвисокогірнішого озера Європи – Бребенескул, а також найвідвідуванішого озера – Несамовите.
  • Друга частина маршруту мала на меті проходження найпопулярнішим хребтом – Свидовцем із заходженням на вершини г. Велика Близниця та г. Татарука.
  • І, нарешті, третя частина маршруту – проходження хребтом Чорним, який вкритий навпіл стелюхом та дрібним осипом зі стрімкими лісовими стежками із заходженням на г. Велика Братківська та г. Чорна Клива.

Численна група вихованців Центру, середній вік яких склав 14 років, успішно, а головне чітко за планом, подолала всі перешкоди. Всі учасники щодня боролися не лише з погодними умовами, фізичною втомою та ситуативним навантаженням, а й кожен переборював в собі якісь психологічні бар’єри. Гарна фізична підготовленість гуртківців, позитивний настрій групи, цікавий маршрут та особиста налаштованість кожного учасника походу сприяли проходженню цієї нитки маршруту та виконанню третього спортивного розряду.

Джерело: Центр туризму

Сообщение Запорізькі юні туристи пройшли 170 км складними хребтами Карпат появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top