Підручник з укрмови для 7 класу видали з картою України без Криму (ФОТО)

Підручник НУШ з української мови для 7-х класів за авторства Анастасії Онатій та Тараса Ткачука потрапив у скандал.

Про це повідомляє Акцент.

В мережі опублікували фото з підручника української мови НУШ, в якому на одній зі сторінок, де є слова гімну України позначено карту України без Криму.

Електронна версія підручника, що станом на ранок 9 вересня була доступна на сайті Інституту модернізації змісту освіти, це доводить:

В Міносвіти поки ніяк не коментували цю подію.

В той же час одна з авторок підручника — Анастасія Онатій визнала помилку і пояснила чому так сталося, опублікувавши пост у Фейсбук.

Почну з головного: ми щиро визнаємо свій недогляд, піктограма у формі України без Криму потрапила в книгу через прикру неуважність. Недоперевірили, недогледіли — ми можемо назвати це по-різному, але факт лишається фактом: ми несвідомо зробили боляче людям і перепрошуємо за це.Крим наш, український — це беззаперечне твердження, і ми його проговорюємо чітко ще раз і готові робити це знов і знов. Нам важлива ваша думка, нам важлива єдність суспільства.Як сталося технічно — можна прочитати в поясненні від верстальників . Спойлер: виявляється, що на стоках тепер викладають «зручні» карти України з двома «шарами» зображень — з Кримом і без. Ми на 100% визнаємо цю помилку і пропонуємо виправити її разом з учнями та ученицями. Підтримайте нас, будь ласка.Ми пропонуємо запустити флешмоб «Домалюй Крим».Колеги-освітяни, виділіть 10-15 хвилин на уроці, щоб обговорити цю помилку з учнівством і домалювати піктограму в підручнику на сторінці 3. Підтримайте нас — буде гарний привід поговорити про Крим, його українськість. А також, авжеж, про інформаційні пастки і важливість визнавати власні помилки.До слова, якщо натрапите ще на якісь неточності, обов’язково пишіть нам — ми завжди відкриті до зворотного зв’язку й прагнемо робити наші матеріали кращими. Не помиляється тільки той, хто нічого не робить. Сподіваємося на ваше розуміння і чекаємо фото з флешмобів, — написала Онатій.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top