На початку вересня росія збільшила потік нафти до Угорщини та Словаччини

Експорт російської нафти до Угорщини та Словаччини через Україну на початку вересня значно збільшився, попри українські санкції проти «Лукойлу».

Середньодобовий експорт до Словаччини з першого до четвертого вересня включно зріс на 17 відсотків до 18 300 тонн порівняно з середнім показником серпня.

Щоденні постачання в Угорщину досягли 9 300 тонн, що на 40 відсотків більше ніж середній показник минулого місяця – 5 500 тонн. “Лукойл” справді припинив постачання російської нафти через Україну, але його обсяги замінили інші виробники, зокрема “Татнєфть”.

Україна посилила обмеження проти другого за величиною виробника нафти в Росії через військову агресію Кремля, фактично заборонивши компанії транзит нафти через свою територію на початку цього літа.

Санкції проти «Лукойлу» торкнулися Угорщини та Словаччини, країн, які не мають виходу до моря, які продовжували імпортувати російські барелі через нафтопровод «Дружба» через Україну після отримання тимчасового виключення з енергетичних санкцій Європейського Союзу.

Збільшення може свідчити про те, що Угорщина та Словаччина мають намір отримати на початку вересня основну частину російських поставок, запитаних на цей місяць, з меншим щоденним обсягом, що надходить через решту, сказав чоловік. Поки що «Лукойл» не постачає нафту в обидві країни по трубопроводу «Дружба» через Україну, – додає експерт

Міністерство енергетики Росії відмовилося від коментарів Bloomberg News. «Лукойл» і «Татнафта» не відразу відповіли на запити про коментарі.

 

Сообщение На початку вересня росія збільшила потік нафти до Угорщини та Словаччини появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top