росія має таємний флот для атак на підводні кабелі Євросоюзу – CNN

США помітили посилення російської військової активності навколо ключових підводних кабелів і вважають, що росія тепер може з більшою ймовірністю здійснювати потенційні диверсійні операції, спрямовані на виведення з ладу критичної частини світової комунікаційної інфраструктури, повідомили CNN двоє американських чиновників. 

Тож, росія розвиває спеціалізований військовий підрозділ, який включає в себе флот, підводні човни та морські дрони та може бути використаний для потенційних диверсій з метою пошкодження інфраструктури підводних кабелів.  Про це виданню заявили двоє поінформованих американських чиновників. За їхніми даними, розробки проводяться на замовлення Головного управління глибоководних досліджень (ГУДИ) міноборони рф.

Підводні кабелі утворюють важливу основу Інтернет- і телекомунікаційного трафіку в усьому світі. Більшість засобів зв’язку та інтернет-трафіку проходить через величезну мережу високошвидкісних оптоволоконних кабелів, прокладених уздовж дна океану. Скоординована атака може суттєво порушити приватні, державні та військові комунікації вздовж таких кабелів, а також галузі, які залежать від таких комунікацій, зокрема фінансові ринки та постачальників енергії.

Підводні кабелі також передають величезну кількість електроенергії між кількома європейськими країнами.

США регулярно відстежують російські кораблі, які патрулюють поблизу критичної морської інфраструктури та підводних кабелів, часто далеко від російських берегів, сказав чиновник. Раніше не повідомлялося про стурбованість США секретними підводними операціями російського підрозділу. CNN звернувся за коментарем до Міноборони Росії.

Детальніше у відео Війна за підводні кабелі?

Фото 2017 року: атомний підводний човен з балістичними ракетами ВМС Росії в Балтійському морі поблизу Данії. Сара Крістін Ноергаард/Scanpix Denmark/Reuters/File CNN

 

Сообщение росія має таємний флот для атак на підводні кабелі Євросоюзу – CNN появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top