Три факти про Бердянськ, про які не знають багато бердянців

Цікаву інформацію про Бердянськ оприлюднила на своїй сторінці в соцмережах начальник Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

Виявляється, відома альтанка-ротонда з бердянських магнітиків та фото –  зовсім не для краси. Насправді вона приховує масивні пристрої для відведення води з набережної під час численних штормів.

А знаменита бердянська бруківка – це просто кам’яний баласт з Італії, яким забивали трюми кораблі з Бердянська, аби не йти за зерном в порт порожняком.

А той самий  «Бичок» на Приморській площі – не просто «фотогенічна» фігурка. Цієї риби водилося настільки багато, що її вистачило для того, щоб вижити бердянцям у часи голодомору. Тому цей пам’ятник називається «Бичку-годувальнику». До речі, він такий єдиний у світі.

Вікторія Галіціна також додала, що вже 17 вересня можна буде почути більше цікавих історій, які примусять заново пізнати та вкотре захопитися містом, яке пахне морем і свободою.

Справа в тому, що 17 вересня тимчасові переселенці з Бердянська вперше відзначатимуть день свого міста у трьох містах одночасно – Запоріжжі, Києві та Львові.

Докладніше про це написав МИГ

Сообщение Три факти про Бердянськ, про які не знають багато бердянців появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top