Багато когенераційних установок — як готуються до опалювального сезону в Запоріжжі

Багато когенераційних установок - як готуються до опалювального сезону в Запоріжжі

Три когенераційні установки надійдуть від уряду Нідерландів, інші закуплять через тендери

Комунальні підприємства Запоріжжя закупляють когенераційні установки. Це проводиться в рамках підготовки до опалювального сезону. Які саме підприємства закупають установки та коли вони будуть готові до роботи розповів голова ЗОДА Іван Федоров.

Читайте також: Тепло для дитячої лікарні — у Запоріжжі облаштували нову котельню

Нещодавно перші тендерні процедури провели Запорізький «Міськводоканал» та концерн «Міські теплові мережі» на закупівлю генераційних та когенераційних основ.

Для водоканалу також закупили три потужні генератори, на сумарну потужність приблизно 5 МВт.

Протягом наступних чотирьох місяців вони будуть встановлені на базі міського водоканалу. 80% вартості цих генераторів профінансують міжнародні партнери, 20% — обласний бюджет, бо міського бюджету не вистачає.

Багато когенераційних установок - як готуються до опалювального сезону в Запоріжжі

«Для «Міських теплових мереж» три когенераційні установки вже закуплені. Ми очікуємо постачання цих установ сумарною потужністю 7,5 МВт до середини листопада. А отже, до середини грудня ми сподіваємось, що вони вже будуть підключені», — розповів Іван Федоров.

За словами голови ЗОДА, через два дні закінчується тендер від UNDP на закупівлю ще восьми когенераційних установок та 2,5 МВт. До кінця року їх всі сподіваються ввести в експлуатацію.

Також від уряду Нідерландів надійде три когенераційні установки по 0,5 МВт. З 15 листопада вже розписав графік їхнього постачання.

Також, на базі ЗОДА у співпраці з місцевими громадами буде створена робоча група по інспекції готовності установ до опалювального сезону, щоб «це було не на папері», зазначив Іван Федоров.

Ми розповідали, що нещодавно прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф відвідав Запоріжжя та провів пресконференцію із президентом Володимиром Зеленським. Останній, зокрема, просив Нідерланди взяти патронаж над Запорізькою областю для надання гуманітарної допомоги.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top