У Запоріжжі директора КП «Облводоканал» відсторонять від посади — Федоров

За інформацією: Суспільне Запоріжжя.

У Запоріжжі директора КП "Облводоканал" відсторонять від посади — Федоров

Іван Федоров, очільник Запорізької обласної військової адміністрації, під час брифінгу 10 вересня 2024 року. Суспільне Запоріжжя

У Запоріжжі відсторонять від посади директора комунального підприємства (КП) «Облводоканал» Сергія Басанського. Серед причин — перешкоджання роботі фахівців Державної аудиторської служби, наявність боргів та проблеми з тендерами.

Про це сьогодні, 10 вересня, повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров під час брифінгу.

Сьогодні, 10 вересня, за розпорядженням Івана Федорова буде тимчасово відсторонено на час проведення службової перевірки директора КП «Облводоканал» Сергія Басанського. За словами очільника Запорізької ОВА, для цього рішення існує декілька причин:

  • проблеми з тендерною документацією КП:

«Останніми місяцями ми бачимо, що на комісії з прозорості на підзвітності виносяться питання щодо тендерних процедур, які проводить обласний водоканал. Тендерні процедури треба глибше вивчати для того, щоб знайти пояснення тим чи іншим діям».

  • перешкодження перевіркам від Держаудитслужби та Запорізької облради:

«Державна аудиторська служба тричі намагалися провести перевірки за останні півтора роки на «Облводоканалі» і всі три рази Держаудитслужба не була допущена до перевірки в обласному водоканалі. Те саме і з боку ЗОР. Обласна рада своїм управлінням аудиту намагалася також провести перевірку, також не була допущення до обласного водоканалу».

  • скарги від жителів Малокатеринівки, Кушугуму та Балабиного на відсутність водопостачання влітку 2024 року:

«Міськводоканал на початку минулого року передав мережі Балабиного, Кушугуму та Малокатеринівки на баланс облводоканалу. Мережі мали бути проінспектовані та приведені в готовність до роботи. На жаль, цього не відбулось. І ми бачили з вами результат: десятки тисяч мешканців залишились без води в спеку. В той час керівництво водоканалу самоусунулася від втручання в цю проблему і від вирішення».

  • наявність боргів за воду в розмірі 88 мільйонів гривень:

«Процедура роботи облводоканалу: вона купує воду у міськводоканалу, доставляє її людям, з людей бере гроші і після того части повертає міськводоканалу, частину має залишати собі за ту роботу, яку виконує облводоканал. Щомісяця борги перед міськводоканалом накопичуються, нині ця сума понад 80 мільйонів гривень. Сьогодні в нас є проблема економічно необґрунтованого тарифу на водопостачання і немає діалогу між обл- та міськводоканалом».

На час тимчасового відсторонення Сергія Басанського від посади Запорізька облрада призначить іншого виконуючого обов’язки директора КП. Втім, за словами Івана Федорова, це буде людина не з кадрового складу «Облводоканал».

Читати ще

У Запоріжжі директора КП "Облводоканал" відсторонять від посади — Федоров

Читати ще Проблема з питною водою в селищі Малокатеринівка на Запоріжжі: що відомо

У Запоріжжі директора КП "Облводоканал" відсторонять від посади — Федоров

Читати ще Без світла немає води: жителі села Біленьке на Запоріжжі скаржаться на відсутність води під час графіків відключень

Share this post

нет
scroll to top