Екскерівників “Бердянської виправної колонії” судитимуть за катування і вимагання грошей з ув’язнених

ДБР завершило розслідування щодо колишнього керівництва і семи ув’язнених колонії у Бердянську. 

Про це повідомляє ДБР, передає 061. 

Обвинувачення у створення злочинної організації, катуваннях і вимаганні отримали колишній начальник, перший заступник начальника і семеро засуджених “Бердянської виправної колонії (№77)”. Слідство встановило, що з 2016 по 2020 рік керівники колонії організували процедуру з катувань новоприбулих ув’язнених та вимагання коштів з їхніх родичів. 

“З моменту прибуття до колонії кожен із засуджених проходив жорстку процедуру приймання, під час якої до них застосовувалися витончені види катувань, фізичний та психологічний тиск, основною метою яких було зламати волю людини і примусити беззаперечно виконувати будь-які вказівки”, — повідомили у ДБР. 

Надалі катуванням новоприбулих засуджених займалися відібрані адміністрацією ув’язненні. У перервах між знущаннями ув’язненим пропонували зателефонувати до родичів і попросити перевести гроші. Сума коштів обиралася індивідуально і складала від тисячі до 100 тисяч гривень.

“Зібрані кошти щомісячно направлялися до установи виконання покарань у посилках для конкретно визначених засуджених, надалі вилучалися у них та передавалися керівникам злочинної організації”, — зазначили у ДБР. 

Інкриміновані статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років. 

Раніше 061 повідомляв, що у Запоріжжі на вимаганні хабарів затримали податківця.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top