Фон дер Ляєн відклала представлення нового складу Єврокомісії до наступного тижня

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн представить новий склад Колегії цієї ключової євроінституції наступного вівторка, 17 вересня, під час «конференції президентів» – зустрічі глав ключових політичних груп Європарламенту, яка відбудеться в ході пленарного засідання ЄП у Страсбурзі.

Про це заявив 10 вересня в Брюсселі на брифінгу речник Єврокомісії Ерік Мамер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уряд Словенії проінформував Європейську комісію, що парламент Словенії висловить свою думку щодо запропонованих кандидатів (до призначення) на пости в Єврокомісії у п’ятницю. Після цього кроку номінація кандидатів буде завершеною та офіційною. Виходячи з цього, Європейська комісія попросила Європейський парламент відкласти презентацію Урсули фон дер Ляєн для «конференції президентів» щодо складу майбутньої Колегії до того, як перелік номінантів буде завершений”, – сказав речник.

Він повідомив, що зустріч «конференції президентів» Європарламенту з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн відбудеться наступного вівторка у Страсбурзі, о 9-ій ранку.

Як повідомляв Укрінформ, Словенія затвердила Марту Кос наступною кандидаткою на посаду єврокомісара після того, як попередній кандидат Томаш Весел зняв свою кандидатуру після виявлення розбіжностей з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Президент Єврокомісії посилила тиск на деякі країни ЄС з метою заміни кандидатів-чоловіків на жінок заради гендерного балансу в новому складі Колегії. Наразі з 26 номінантів 10 – жінки.

Кожна з країн-членів ЄС висуває по одному єврокомісару до нового складу Єврокомісії, за винятком Німеччини, оскільки цю країну представляє президент Єврокомісії. Кандидатуру Урсули фон дер Ляєн на цю посаду підтримала Європейська рада та затвердив Європарламент у липні поточного року.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3904132-fon-der-laen-predstavit-novij-sklad-evrokomisii-nastupnogo-tizna.html

Сообщение Фон дер Ляєн відклала представлення нового складу Єврокомісії до наступного тижня появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top