РФ посилила наступ на Покровськ, але контроль над містом поки що не встановлений

У районі Покровська Донецької області тривають запеклі бої, в яких російські сили досягли певних успіхів. Однак точної інформації про захоплені території у США немає.

Про це заявив представник Пентагону генерал Патрік Райдер.

«Те, що ви бачите за межами Покровська, — це, знаєте, інтенсивні бої. У мене немає конкретної географічної інформації про те, що взяла Росія. Ми знаємо, що в недавньому минулому вони домоглися певних успіхів, продовжуючи наступ у напрямку Покровська», — заявив він.

За словами представника Пентагону, російські війська продовжують наступ у напрямку Покровська, при цьому українські сили чинять запеклий опір.

Райдер зазначив, що Росія називає це місто своєю головною метою і подвоює зусилля на Донбасі. Під час обговорень на зустрічі Контактної групи з оборони України (UDCG) йшлося про те, як краще підтримати Україну в захисті цих територій.

«Я думаю, ви бачили, як росіяни говорили, що це їхнє головне завдання захопити Покровськ, і вони подвоїли зусилля в цьому напрямку. І тому частина обговорень на UDCG була присвячена тому, як ми можемо якнайкраще підтримати Україну в її обороні в цій галузі. Тож ми й надалі консультуватимемося з ними з цього питання і з’ясовуватимемо, як краще підтримати їх», — зазначив він.

Відповідаючи на запитання, чи зробив Пентагон оцінку змін контролю над Покровськом, Райдер уточнив, що російські сили поки що не досягли міста і не наблизилися до його захоплення.

Покровський напрямок залишається однією з найскладніших ділянок фронту вже кілька місяців. Російські війська знаходяться всього за 11 км від Покровська, що змусило українську владу оголосити примусову евакуацію мирного населення з цього району.

Читайте також: У Запорізькій області тривають позиційні бої: яка ситуація на фронті. КАРТА

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top