Боявся, що окупанти змусять піти до армії рф – в Україну повернули 17-річного хлопця з Приазов’я

Боявся, що окупанти змусять піти до армії рф – в Україну повернули 17-річного хлопця з Приазов’я

Ще одного мешканця Запорізької області вдалося повернути з окупації

Шестеро дітей із Запорізької,  Херсонської, Донецької областей та АР Крим вдалося повернути в Україну. Серед цих дітей 17-річний Мирослав із Приазовʼя. Про це повідомив на своїй сторінці Микола Кулеба, засновник Save Ukraine у фейсбуці.

Читайте також: З окупованої території Запорізької області вдалось евакуювати родину з дітьми — подробиці

Зазначається, що Мирослав боявся, що окупанти змусять його піти в армією рф, як це вже робили з іншими неповнолітніми хлопцями. Він розповів, як росіяни водили місцевих дітей з його школи до старих пам’ятників воїнам Другої світової війни.

Там вчителі-колаборанти говорили, що радянська армія захищала народ від нацистів, і саме так зараз росіяни захищають і їх. Юнак намагався не ходити в російську школу. А щоб його не запитали, чому він не на заняттях, під час уроків просто не виходив з дому.

Виїзд Мирослава з окупації був нелегким. На кордоні співробітники фсб тиснули на нього та на людей, які його супроводжували погрожуючи відправити назад. Вони звинувачували хлопця в шпигунстві та наголошували на тому, що в Україні «хаос», а в них – «спокій». Але, попри всі ці труднощі, хлопець зміг приїхати в Україну.

Загалом завдяки зусиллям Save Ukraine та Bring Kids Back UA вдалося повернути вже 487 дітей. Важливо, що імена дітей змінено з міркувань безпеки.

Раніше ми писали, що з окупації вивезли 18-річного хлопця з Енергодара, батька якого били на його очах. Батько врятованого хлопця – колишній працівник Запорізької АЕС.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top