Ще одна країна ЄС обмежить покупку землі громадянам рф

У вівторок, 10 вересня, латвійська урядова коаліція погодила ухвалення закону, який обмежить можливості громадян росії купувати землю в Латвії.

Про це повідомляє видання LSM.

Голова фракції «Нова єдність» у латвійському парламенті Едмундс Юревичс заявив, що коаліція «концептуально погодилася» ініціювати в країні обмеження для громадян країни-агресора за прикладом Фінляндії.

«Разом з партнерами по коаліції та експертами ми оцінимо, як найкраще на законодавчому рівні обмежити можливості громадян росії купувати нерухомість в Латвії», – додав він.

Як зазначається, наразі деталі пропозиції ще не відомі, а для набуття рішенням чинності потрібне рішення парламенту Латвії.

Варто зазначити, що у Фінляндії, приклад якої Латвія прагне наслідувати, ще з 2020 року для купівлі нерухомості іноземцями потрібне схвалення Міністерства оборони.

Окрім цього, Сейм Латвії ухвалили поправки до Закону про дорожній рух, згідно з якими усі легкові автомобілі, зареєстровані в білорусі, що знаходяться в Латвії, повинні залишити територію балтійської країни до 31 жовтня, інакше вони можуть бути конфісковані.

Напередодні стало відомо, що Фінляндія заборонить громадянам росії купівлю нерухомості у країні. Відповідний законопроект планують подати до парламенту до кінця цього року.

https://www.slovoidilo.ua/2024/09/03/novyna/finansy/odna-krayin-yes-zaboronyt-pokupku-neruxomosti-hromadyanam-rf

Сообщение Ще одна країна ЄС обмежить покупку землі громадянам рф появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top