Судитимуть керівництво Бердянської колонії, де катували засуджених. ВІДЕО

У Бердянській виправній колонії №77 катували засуджених з метою особистого збагачення керівництва колонії. Обвинувальні акти направлено до суду.

Про це інформує Державне бюро розслідувань.

Побори та катування в установі виконання покарань здійснювались протягом 2016-2020 років. Керівництво запровадило цілу процедуру катування засуджених, які відбували покарання у колонії, та вимагання у них та їхніх рідних грошей. Безпосередньо катуванням займались інші засудженні.

Відповідно до злочинного плану до засуджених протягом перших 14 днів перебування у дільниці карантину та розподілу щоденно застосовувалися численні катування. Їх били пластиковою або дерев’яною палицею по стопах, кулаками в область хребців шиї, викручували руки за спиною, били палицею по сідничній області, відбивали фаланги пальців рук. Також застосовувалось зв’язування або іммобілізація особи на тривалий час, довготривале стояння в одному положенні протягом декількох годин, присідання понад 500 і більше разів, безпідставне миття підлоги протягом цілого світлового дня та тощо.

У перерві між катуванням потерпілим пропонувалося зателефонувати своїм рідним і попросити скинути на визначену картку кошти, суми яких варіювалися від однієї до 100 тисяч гривень, залежно від матеріального становища родичів.

Не витримуючи щоденних катувань, потерпілі та їх рідні змушені були виконувати вимоги катівників та скидати гроші.

Зібрані кошти щомісячно направлялися до установи виконання покарань у посилках для конкретно визначених засуджених, надалі вилучалися у них та передавалися керівникам.

Наразі до суду скеровано обвинувальні акти щодо колишнього керівника державної установи «Бердянська виправна колонія (№ 77)» та його першого заступника, а також 7 засуджених, які добровільно погодилися стати учасниками злочинної організації та виконавцями катувань і вимагання.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Читайте також: У Запоріжжі викрито на хабарі керівництво одного з відділів податкової служби

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top