Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі «депутатам» з Василівки

Двоє жителів нині окупованої Василівки та Василівського району погодилися співпрацювати з окупаційною владою.

За даними слідчих, вони взяли участь у незаконних виборах та були обрані «депутатами» від політичної партії держави-агресора «єдіная росія». Протиправні дії зрадників поліцейські кваліфікували як колабораційну діяльність та заочно повідомили їм про підозру.

Як повідомили в ГУНП в Запорізькій області, працівники відділення № 3 Василівського райуправління поліції ГУНП в Запорізькій області встановили, що у вересні минулого року двоє чоловіків, 32 та 71 років, у тимчасово окупованій збройними формуваннями рф Василівці висунули кандидатури на участь у незаконних виборах до «Васільєвского окружного совєта дєпутатов» від політичної партії держави-агресора «єдіная росія».

10 вересня за результатами голосування зрадників обрали «депутатами». В подальшому за добровільною згодою фігурантів призначили членами «комісій по бюджетним вопросам, промишлєності, законності і дєпутатской етікє».

Слідчі зібрали докази протиправної діяльності псевдодепутатів та заочно повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top