На запоріжців чекатиме “Тибетський щоденник” Андрія Блудова

Запоріжжя/Запоріжжя сіті анонсує персональну виставку «ТИБЕТСЬКИЙ ЩОДЕННИК» Андрія Блудова. Її відкриття за кураторства Льони Радченко Некультурна Культурологиня відбудеться 13 вересня о 17.30.

“…Цілковитий спокій і незворушність. Безмежність та можливість вічного спокою просвітлення. Споглядання внутрішнього світла і звуку. Здається, що в цих роботах можна побачити одночасно природність та ірраціональність, спонтанність та позамежність. А також уявити абсолютну бездоганність внутрішньої сутності.

Каліграфія – ритуал медитації. Дхармачакра – колесо закону, Нескінченний вузол, парасольки, золоті рибки, дорогоцінна ваза, лотос, біла мушля, прапор перемоги – вісім символів будизму, що концентруються навколо тих, хто молиться, утворюючи особливий вимір благочестя. Монахи – провідники до наступного втілення або у нірвану.

Це щоденник – унаочнення спостережень і переживань, отриманих митцем під час єдиної подорожі до Тибету влітку 2014 року. Тибет – не лише місце духовної сили та особливого світогляду, а й місце, виведене з гармонії, втратою незалежності. Ця дисгармонійність присутня у роботах «Тибетського щоденника», що підсилена українським сучасним досвідом боротьби за незалежність”, – йдеться в анонсі виставки.

Вхід вільний

Виставка демонструватиметься у “Туристичний інформаційний центр” (просп. Соборний, 151)

Джерело: Запоріжжя/Запоріжжя Сіті

Сообщение На запоріжців чекатиме “Тибетський щоденник” Андрія Блудова появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top