Служба освітнього омбудсмена: одяг для школи є вільним вибором дитини та батьків

Заборона учневі відвідувати заняття через відсутність шкільної форми порушує його право на освіту, заявляє Служба освітнього омбудсмена.

“До Служби освітнього омбудсмена знову надходять звернення, а в соціальних мережах ширяться дописи від батьків щодо примусу учнів носити шкільну форму або певну форму одягу на кшалт “білий верх, чорний низ”. Батьки повідомляють про шкільні “рейди” під час занять щодо зовнішнього вигляду учнів, які здійснюють педагогічні працівники, адміністрація шкіл. Дітей не допускають або відсторонюють від занять через зовнішній вигляд”, – ідеться в повідомленні Служби омбудсмена.

У зв’язку з цим у відомстві закликають освітян та адміністрацію закладів освіти припинити всі заходи щодо перевірки одягу учнів.

Служба освітнього омбудсмена нагадує, що одяг для школи – це вільний вибір дитини та її батьків, а єдиними рекомендаціями до такого одягу є охайність, відповідність сезону та зручність.

“Жодні вимоги щодо стилю, кольору чи інших атрибутів шкільного одягу неприпустимі та незаконні… Заборона відвідувати учневі заняття через відсутність обов’язкової шкільної форми або “не такий одяг для школи” порушує його право на освіту”, – ідеться в повідомленні.

Крім того, у відомстві зазначили, що відсторонення від занять і направлення дитини додому для переодягання під час освітнього процесу може призвести до загрози життю й здоров’ю дитини.

https://interfax.com.ua/news/general/1013113.html

Сообщение Служба освітнього омбудсмена: одяг для школи є вільним вибором дитини та батьків появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top