У запорізькому парку «Дубовий гай» не будуть штучно наповнювати обмілілі водойми – причини

У Запоріжжі на території парку «Дубовий гай» існують дві водойми — «велика» та «мала». Рівень води у цих водоймах пов’язаний з рівнем поверхневих вод річок Мокра Московка та Дніпро, та повторює коливання їх рівня. Наповнювати штучно ці водойми не планують.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

Наразі, після підриву росіянами Каховської ГЕС рівень води у р. Мокра Московка та р. Дніпро значно зменшився. Це призвело до пониження рівня ґрунтових вод, які були одним з джерел наповнення водойм парку «Дубовий гай». На теперішній час на «малій» водоймі рівень води знизився на 2 – 2,5 метри, на «великій» водоймі – на 2,5 – 3,5 метри.

В управлінні з питань екологічної безпеки міської ради зазначають, з урахуванням особливостей та режиму водоносного горизонту, штучне наповнення водойм водою може дати лише короткочасний ефект, тому є недоцільним.

Фахівці наголошують, що ці водойми не мають рибогосподарського значення. У той же час качки та лебеді  за необхідності активно перелітають з водойми на водойму у пошуках корму та місць гніздування. До того ж, ці птахи годуються не тільки на водоймі, але й на землі, поїдаючи трав’янисту рослинність, комах та прикорм, який дають їм люди.

Читайте також: Блекаут взимку: як Запоріжжя готується до тривалих відключень світла. ВІДЕО

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top