«Стабільно є перевищення» — чи загрожує здоров’ю запоріжців якість води в Дніпрі

"Стабільно є перевищення" - чи загрожує здоров'ю запоріжців якість води в Дніпрі

Фахівці провели перевірки якості питної води в річці Дніпро

Час від часу мешканці деяких районів Запоріжжя скаржаться на погану якість питної води. Проте фахівці кажуть: за результатами перевірок станом на 11 вересня поточного року якість дніпровської води в Запоріжжі — в межах норми.   

Про це повідомив заступник генерального директора Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб Олександр Мащак під час брифінгу.

Читайте також: Постійні аварії – на головному проспекті Запоріжжя міняють аварійну ділянку водогону

Деякі перевищення все ж фіксують, проте вони не становлять загрози для життя та здоров’я, каже фахівець.

«Ми відмічаємо, що стан річки Дніпро стабільний для даної пори року. Так, у нас стабільно є перевищення по окремих показниках — це мікроорганізми, лактозопозитивна паличка.

Але ні важких металів, ні агрохімікатів, ні пестицидів, ні інших отруйних речовин ми в річці Дніпро не знаходимо», — зазначив Олександр Мащак.

Раніше ми писали, що ціни на воду в Запорізькій області вище, ніж у самому Запоріжжі. За словами голови ЗОВА Івана Федорова, система водопостачання у громади Запорізької області не однорідна. Мережа якихось громад знаходиться на балансі Міськводоканалу, інші — на балансі Облводоканалу. І там встановлює тариф вже Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Наразі влада обіцяє врегулювати цю ситуацію.

Також ми повідомляли, що директора «Облводоканалу» 10 вересня, відсторонили від виконання обов’язків на час проведення службової перевірки. 

Джерело

Share this post

нет
scroll to top