Удар росії по Конотопській громаді: кількість поранених зросла до 13-ти

У ніч на 12 вересня ворог здійснив масований авіаційний удар по об’єктам енергетики та цивільної інфраструктури Конотопської громади.

Про це повідомляє пресслужба Сумської ОВА у Телеграмі, передає Укрінформ.

Міський голова  Артем Семеніхін повідомив, що внаслідок вибухів у Конотопі зафіксовано кілька прильотів. Конотоп атакували ударні дрони Shahed.

Сумська обласна військова адміністрація
‼️У ніч, на 12 вересня ворог здійснив масований  авіаційний удар по об’єктах енергетики та цивільної інфраструктури Конотопської громади.

◼️росіяни застосували БпЛА типу “Шахед”, скерувавши їх у тому числі на житлові будинки, заклади освіти та медицини.

‼️Попередьно, внаслід

ок ворожої атаки поранення різного ступеня тяжкості отримали 13 людей. 

◼️На місці працюють аварійно-рятувальні служби. Проводиться ліквідація наслідків авіаційного удару. Інформація щодо наслідків уточнюється.

☝️Людям надається вся необхідна допомога. Розгорнуті пункти незламності.

‼️Бережіть себе та рідних. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги.

Після ворожого удару вночі в Конотопі Сумської області госпіталізовано двоє людей, енергетична інфраструктура міста значно пошкоджена, інформував про наслідки обстрілу міський голова Конотопа Артем Семеніхін у Facebook.

“Щодо постраждалих. Усі хірурги міста перебувають на роботі. Звернення від постраждалих продовжують надходити. Наразі госпіталізовано двох чоловіків. Один із них у дуже критичному стані (кома). До слова сказати, той, що в комі якраз їхав рятувати людей…”, – написав він.

За словами мера, ситуація з електропостачанням у Конотопі просто критична. Енергетична інфраструктура зазнала значних пошкоджень.

“Енергетики в цей момент роблять все більше, навіть ніж можливо, щоб дати світло в лікарню і на водоканал. Коли з’явиться електрика в будинках жителів хоча б погодинно – ніхто не візьметься спрогнозувати”, – інформував Семеніхін.

За даними влади, пошкоджено велику кількість навчальних закладів. Точної кількості наразі невідомо. Але пошкодження в основному це вибиті вікна (дуже велика кількість) і двері. Завтра дитячі садки працюватимуть у режимі чергових груп.

Також пошкоджено будівлі (в основному вибиті вікна) у великої кількості лікувальних корпусів. Медичне обладнання серйозної шкоди не зазнало. Лікарні працюють.

Також мер Конотопа попередив, що “завтра рух трамваїв буде обмежено. Терористи знищили трамвайні колії в Конотопі”.

interfax.com.ua/news/general/1013296.html

Сообщение Удар росії по Конотопській громаді: кількість поранених зросла до 13-ти появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top