Шпигунська база у Запоріжжі: СБУ зірвала зухвалі плани розвідки РФ

Контррозвідка Служби безпеки зірвала нові спроби воєнної розвідки РФ отримати актуальні дані про оборону Запоріжжя. У результаті спецоперації у Запоріжжі затримано російського інформатора, який шпигував за підрозділами ЗСУ.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Агентом РФ виявився місцевий ІТ-фахівець, який працював на кадрового співробітника головного управління генштабу збройних сил РФ.

За інструкцією окупанта фігурант облаштував у власній квартирі «спостережний пост», щоб приховано слідкувати за локаціями українських військових.

Для цього інформатор придбав і встановив в оселі багатоповерхового будинку тактичний бінокль з великою кратністю, далекомірною сіткою та компасом.

За допомогою спеціалізованої оптики фігурант сподівався виявити позиції ППО та української артилерії, зокрема реактивних артсистем HIMARS.

Також зловмисник відслідковував маршрути руху військових колон та розташування укріпрайонів Сил оборони.

Отримані відомості він передавав своєму російському куратору через анонімний чат у месенджері.

За координатами інформатора окупанти планували здійснити нову серію ракетно-дронових ударів по прифронтовій території регіону.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Читайте також: Авіація та дрони: окупанти 337 разів вдарили по населеним пунктам Запорізької області

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top