Створюють «двійники» та обіцяють «допомогу»: запоріжців попереджають про шахрайську схему

Українців попереджають про нову шахрайську схему росіян. Окупанти клонують офіційні сторінки Координаційного штабу для збору даних.

Про це повідомляє Акцент з посиланням Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Обережно, підробка! Росіяни клонують офіційні сторінки Координаційного штабу для збору даних. «Двійники» обіцяють українцям нібито «допомогу» і «сприяння» в пошуку рідних у ворожому полоні або наданні інформації про них», — йдеться в повідомленні.

За інформацією Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, ворог навмисно намагається залучити якнайбільшу авдиторію та накопичити відомості про українців.

Головна мета росіян – вербування громадян України, шантаж, погрози, маніпуляції настроями родин захисників та розхитування суспільства.

«У жодному разі не надавайте стороннім застосункам, а також анонімним джерелам, номери своїх телефонів, банківських рахунків, персональні дані або дані своїх близьких», – закликають у Координаційному штабі.

Розголошення інформації чи персональних даних на сумнівних ресурсах може зашкодити українським захисникам у полоні та становити небезпеку для їхніх побратимів.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про шахрайську схему, в якій аферисти надсилають повідомлення з пропозиціями легкої онлайн-роботи.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top