Жителів Запоріжжя попереджають про небезпечну рибу: як відрізнити

На річках Сейм та Десні відбувається масова загибель водних живих біоресурсів. Жителів Запоріжжя попереджають про недобросовістних продавців, які можуть пропонувати небезпечну рибу.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на Держспоживслужбу.

Просимо не купувати продукти харчування у місцях стихійної торгівлі, адже вони не проходять перевірку на якість і їх походження не підтверджується документами, гігієнічні та температурні умови для їх реалізації не дотримуються, терміни споживання невідомі, а отже їхнє споживання може призвести до отруєнь та серйозних захворювань, — йдеться в повідомленні.

Запоріжцям нагадують, що під час вибору продукту в місцях організованої торгівлі (крамницях, супермаркетах, агропродовольчих ринках, тощо) споживач має право вимагати у продавця та ознайомитись з інформацією, обов’язковість наявності якої передбачена ст. 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

Така інформація має міститися на споживчому пакуванні продукту, а у випадку реалізації у нефасованому вигляді на транспортному фасуванні та супровідних документах для можливості простежуваності походження такого продукту.

Окрім зазначеного, на агропродовольчих ринках кожна партія харчових продуктів тваринного походження підлягає ветеринарному контролю, за результатом якого видається експертний висновок, який обов’язково повинен бути на торговому місці.

Подписывайтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top