Німеччина змінює вимоги до реєстрації авто біженців з України

Відповідно до повідомлення Федерального міністерства цифрових технологій і транспорту Німеччини,   після 30 вересня автомобілі з українською реєстрацією, які знаходяться у Німеччині більше року, потрібно зареєструвати, тобто мати німецькі номерні знаки.

Про це також інформує Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ України. 

Чи необхідно українцям реєструвати свій автомобіль у Німеччині та перереєстровувати після повернення в Україну?

Після початку повномасштабної збройної агресії російської федерації значна кількість українців отримали тимчасовий захист у країнах Європейського Союзу, зокрема, виїхали на власних автомобілях до Німеччини.

Німецька влада тривалий час дозволяла використовувати транспортні засоби з українськими номерними знаками без необхідності їх постановки на облік в Німеччині.

Однак відповідно до інформації, розміщеної на сайті Федерального міністерства цифрових технологій і транспорту, після 30 вересня 2024 року транспортні засоби з українською реєстрацією, які перебувають у Німеччині понад рік, повинні бути зареєстровані, тобто мати німецькі номерні знаки.

З інформацією стосовно особливостей такої реєстрації можна ознайомитись тут.

Німецька сторона з розумінням ставиться до ситуації та налаштована надати українцям можливості скористатися особливою спрощеною процедурою постановки на облік їх транспортних засобів.

Оскільки українці на власних транспортних засобах можуть тимчасово приїжджати в Україну, або ж повернутись на Батьківщину для постійного проживання, Державна митна служба України розмістила інформацію щодо порядку та умов переміщення транспортних засобів через митний кордон України.

Своєю чергою Головний сервісний центр МВС інформує про особливості перереєстрації транспортних засобів після їх повернення в Україну.

Власники транспортних засобів української реєстрації, що ставили їх на облік у відповідних німецьких органах та не зняли з обліку в сервісних центрах МВС у зв’язку з виїздом за кордон, можуть отримати нові українські свідоцтва про реєстрацію та номерні знаки.

Після повернення транспортного засобу в Україну його власники або їх уповноважені представники для отримання нового свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків мають звернутись із заявою до будь-якого сервісного центру МВС, сплатити платежі за перереєстрацію, відшкодування вартості бланків реєстраційних документів та номерних знаків.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

/hsc.gov.ua/2024/09/11/chi-neobhidno-ukrayintsyam-reyestruvati-svij-avtomobil-u-nimechchini-ta-perereyestrovuvati-pislya-povernennya-v-ukrayinu/

Сообщение Німеччина змінює вимоги до реєстрації авто біженців з України появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top