У Запоріжжі тепломережі на 89% готові до опалювального сезону

Комунальне підприємство «Міські теплові мережі» станом на 12 вересня 2024 року на 89,3% підготовило свої об’єкти до нового опалювального сезону. Посадовці наголошують на тому, що середній показник по Україні складає на рівні 82%.

Про це стало відомо під час засідання апаратної наради у Запорізькій міськраді, передає 061

Керівник Тепломереж Сергій Астапенков розказує, що повністю готові наразі 51 з 57 котелень міста, а інші 6 знаходяться на завершальній стадії підготовки. До 15 вересня обіцяють підготовити всі 12 центральних теплових пунктів.

«Дуже велику роботу ми провели по облаштуванню наших об’єктів генераторами. На даний час їх 51.  З них 14  — застосовуються для підтримки гідравлічного режиму мережі, а ще 37 покривають потребу маленьких котелень для роботи в опальний період. Це маленькі котельні, де в основному є Пункти незламності. Ці котельні працюватимуть при відключенні електроенергії. Додатково ми зараз проводимо роботу з донорами щодо отримання 29 одиниць генераторів. Зараз у співпраці з ЗОВА ще три генератори по 800 кВт повинні прибути», — пояснює Астапенков.

В Тепломережах кажуть, що на центральному складі в облдержадміністрації є ще 8 генераторів, які за попередньою домовленістю МТМ можуть забрати собі, проте неочікувано постала бюрократична проблема: ці генератори передавали донори у якості гуманітарної допомоги й за бюджетним законодавством комунальне підприємство немає право брати їх собі на баланс. Центральна влада зараз намагається розв’язати ці питання.

Посадовці також звітують, щодо розподілення когенераційних установок. Так, три одиниці когенераційних установок на 7,5 МВт мають бути поставлені у строк у 80 діб за фінансування ЮНІСЕФ та з бюджету. Ще 8 когенераційних установок на 20 МВт очікуються за Програмою розвитку ПРООН і три одиниці на 1,5 МВт мають подарувати Нідерланди і їх планують розподілити між котельнями в Шевченківському та Дніпровському районами міста. Вже зараз виконуються проєктні роботи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вже проведені перші тендерні процедури міським КП «Водоканал» та МТМ на закупівлю генераційних та когенераційних установок для підтримання системи життєзабезпечення міста.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top