Японська IT-компанія найняла співробітників-котів у відділ продаж

У Токіо IT-компанія «найняла» співробітників-котів. «Хвостаті співробітники» компанії Qnote Inc. у районі Сугінамі в Токіо належать до її відділу продажів, де вони відповідають за заспокоєння своїх колег-людей, а також за зв’язки з громадськістю в соціальних мережах. Їм навіть присвоюють звання, наприклад, начальник відділу, начальник відділу.

До  обовʼязків котів входить бути милими, нявкати, муркотіти, дрімати біля вікна та іноді залазити на робоче місце свого колеги-людини. Крім того, вони відповідають за звʼязки з громадськістю, покращуючи імідж компанії в соцмережах.

Більшість котиків «працює» повний робочий день. У кожного навіть є своя посада, як-от «головний клерк», «менеджер» чи «аудитор». Керівництво компанії впевнене, що коти допомогли колективу налагодити зв’язок, покращити емоційний стан і підвищити ефективність роботи. Крім того, після появи котячих співробітників зменшився відсоток звільнень серед людей.

Першу «штатну» кішку Футабу компанія завела ще у 2004 році. Перед тим вона жила в суші-ресторані. Відтоді компанія завела ще 11 котів. Один з них помер у 2022 році, а Футаба померла наприкінці серпня цього року у віці 20 років і 3 місяці. На її честь влаштували прощальну вечірку.

Тепер в офісі компанії в Токіо, окрім 32 людей, працюють ще 10 котячих «співробітників», і більшість із них повний робочий день. Кожному з них Qnote навіть призначив посади, як-от «головний клерк», «менеджер», «аудитор».

Сообщение Японська IT-компанія найняла співробітників-котів у відділ продаж появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top