Ціни на хліб у Запоріжжі будуть намагатись втримати, а прифронтовим аграріям допоможуть. ФОТО

Що сьогодні обіцяв в Запоріжжі міністр аграрної політики? Для Віталія Коваля це перший офіційний візит від моменту його офіційного призначення (з 5 вересня). В прифронтове місто він приїхав не без підставно.

«Аби почути безпосередньо з перших вуст від аграріїв, які працюють біля лінії фронту, про проблеми та побажання», — пояснює Віталій Коваль.

Віталій Коваль

«Наразі в спеціальній системі «Дар», яка дає змогу отримати від держави допомогу за два дні зареєстровано лише 10 відсотків агрогосподарств. А наша мета аби було 100 відсотків», — додає голова ЗОВа Іван Федоров.

Ці гроші на підприємствах зможуть витрачати на будь-які свої потреби: від техніки до посівного матеріалу. Адже наразі банки їх діяльність, через наближеність до лінії фронту, не кредитують.

Якщо казати більш глобально: то через війну аграрії зазнають значних збитків. Є тенденція на зниження цін на продукцію.

Іван Федоров та Віталій Коваль

А ось міністр вбачає пріоритетність зараз в переробці, адже там є позитивні зміни, оскільки ми є учасниками європейського ринку. А ось найболючіше питання: зростання ціни на хліб міністр традиційно каже про … втримання.

«Ціна на хліб, це питання для всієї країни! І ми чітко розуміємо, що там є питання енергетики, є питання здорожчання ресурсів. Але питання саме складової соціальної ціни, вона є пріоритетна і ми зробимо від себе те, що б ми могли б втримати ціну, і вона була доступна для всіх категорій населення», — запевнив Віталій Коваль.

 

Славко Твердохліб, фото та текст автора

 

Читайте також: Авіація та дрони: окупанти 337 разів вдарили по населеним пунктам Запорізької області

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top