Генштаб назвав напрямок фронту, де йде найбільше боїв: зведення

Станом на 22:00, 12 вересня, на фронті протягом доби зафіксовано 122 бойових зіткнення. З них лише на Курахівському напрямку відбулося 48.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на вечірній звіт Генштабу ЗСУ.

Ворожі обстріли
Сьогодні ворог завдав по території України ракетного удару однією ракетою Іскандер-М, 59 авіаударів (скинули 81 КАБ), також задіяв 751 дрон-камікадзе. Разом з тим, противник здійснив 3391 обстріл по позиціях українськиї військ та населених пунктах.
Ситуація на фронтах
На Харківському напрямку окупанти впродовж дня тричі безуспішно атакували у районі Вовчанська.
Вісім разів ворог штурмував позиції українських військових на Куп’янському напрямку, у районах Синьківки, Колісниківки та Лозової. Поблизу Стельмахівки ще триває бій.
На Лиманському напрямку російські загарбники 6 разів намагалися просунутися у районах Невського та Дружелюбівки. Захисники України стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат.
На Сіверському напрямку противник здійснив 5 атак. Основні зусилля концентрував в районі Верхньокам’янського. Два боєзіткнення тут ще продовжуються.
На Краматорському напрямку окупанти намагалися вклинитися в оборону ЗСУ в районі Часового Яру та населеного пункту Ступочки. Ситуація під контролем українських військових.
На Торецькому напрямку агресори п’ять разів атакували за підтримки авіації поблизу Торецька, Неліпівки та в районі Нью-йорка. Наразі ще два боєзіткнення тривають.
На Покровському напрямку зберігається висока інтенсивність бойових дій. Кількість боєзіткнень зросла до 32. Загарбники продовжують натиск на позиції українців поблизу Воздвиженки, Новоолександрівки, Зеленого Поля, Новотроїцького, Гродівки, Новогродівки, Селідового та Михайлівки.
«Нашими захисниками на цей час відбито 28 атак. Основні зусилля сьогодні ворог прикладав у районі Гродівки та Новогродівки, де відбулось близько 50 відсотків від усіх сутичок. Попередні втрати агресора склали 377 окупантів вбитими та пораненими. Також знищено один танк, дві бойові броньовані машини, три артилерійські системи, 10 автомобілів, водночас пошкоджено ще три танки та чотири артилерійські системи», — йдеться у повідомленні.
На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується 48 бойових зіткнень різної інтенсивності. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах населених пунктів Костянтинівка та Георгіївки, де відбулося близько 75 відсотків усіх боїв. Окрім того ворог атакував у бік Українського, Олександрополя та Желанного Першого.
«Попередні втрати ворога на цьому напрямку склали 105 окупантів вбитими та пораненими. Знищено два танки, 11 бойових броньованих машин, та два автомобілі, також пошкоджено ще один танк та 11 БМП», — зазначив Генштаб.
На Времівському напрямку за сьогодні агресор за підтримки авіації п’ять разів штурмував передній край оборони ЗСУ в районах Водяного та Золотої Ниви. Українські воїни зупинили три ворожі штурми, ще два бої продовжуються.
На Придніпровському напрямку шість спроб ворога взяти позиції українців зазнали невдачі.
У Генштабі наголосили, що Сили оборони продовжують стримувати натиск російських окупантів. Зокрема, відзначили воїнів 46-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ та 35-ї окремої бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Остроградського, «які мужньо тримають позиції, вміло відбивають ворожі атаки та завдають загарбникам відчутних втрат.»

Нагадаємо, що за добу з 11 на 12 вересня, Росія у війні проти України втратила близько 1270 військових. Загалом, втрати противника з початку повномасштабної війни перевищили 630 000 солдатів, 18 000 артилерійських систем та 15 000 дронів.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top