До Фонду ліквідації наслідків агресії рф передали $6,4 млн із рахунків Богуслаєва

Конфісковані гроші експрезидента “Мотор Січі” працюватимуть на відбудову України

Фонд держмайна перерахував до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії росії $6,48 млн (266,9 млн грн) з рахунків експрезидента “Мотор Січі” В’ячеслава Богуслаєва у Мотор-Банку.

Про це повідомляє пресслужба ФДМ.

Активи експрезидента “Мотор Січі” на рахунках Мотор-Банку оцінювалися в 554 млн гривень.

У серпні ФДМ вже передавав до фонду ліквідації 79,5 млн грн з рахунків ПУМБ з пулу націоналізованих активів Богуслаєва.

До цього було передано активи на 366 млн грн.

За рішенням ВАКС активи на 600 млн грн Богуслаєва та Петра Кононенка, ексдиректора московського представництва Мотор Січі, були конфісковані та передані до управління Фонду держмайна у квітні цього року.

Йшлося про кошти Богуслаєва на рахунках у Мотор-Банку (554 млн грн) та ПУМБ, також частки або 100% у компаніях Золота астра, Страхова компанія Мотор-Гарант, Вінницький авіаційний завод, Вертольоти МСБ, Мотор-Банк, Азов Трейд-ХХІ, плюс вся нерухомість та земельні ділянки в Запорізькій області.

Також до управління ФДМ передано частини компаній, які належали Кононенку: Жекон, Перспектива-високі технології та Промзапал.

В’ячеславу Богуслаєву наприкінці жовтня 2022 року повідомили про підозру за двома статтями (колабораційна діяльність та допомога державі-агресору), йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Слідство встановило, що компанія Мотор Січ продавала авіаційні двигуни для військових гелікоптерів росії навіть після 24 лютого 2022 року.

У лютому 2023 року Богуслаєву також інкримінували сприяння терористичній діяльності.

У листопаді 2022 року ключовий актив Богуслаєва завод “Мотор Січ” перейшов під контроль Міністерства оборони разом із чотирма іншими стратегічними підприємствами України.

Фото – з відкритих джерел 

Сообщение До Фонду ліквідації наслідків агресії рф передали $6,4 млн із рахунків Богуслаєва появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top