Очікується підвищення пенсій на 1500 гривень в Україні: кому та коли

У 2025 році в Україні заплановано підвищення базової пенсії, що стосуватиметься лише «голої» частини виплат, без урахування додаткових надбавок.

Це означає, що індексація буде застосовуватися виключно до основної пенсії, однак це все ж може позитивно позначитися на загальному доході пенсіонерів.

Кабінет міністрів України планує провести індексацію пенсій у березні 2025 року. Проте, точний розмір перерахунку наразі невідомий через відсутність необхідних статистичних даних. Попередні прогнози свідчать, що підвищення може бути суттєвішим, ніж у березні 2024 року, і складати приблизно 16,95%.

Ця індексація охопить лише базову пенсію. Наприклад, якщо пенсіонер віком 66 років із необхідним стажем має пенсію, розраховану за формулою у розмірі 3 000 гривень, то за підвищенням на 16,95% його виплати зростуть на 508 гривень – до 3 508 гривень.

Важливо зазначити, що для отримання додаткової виплати в розмірі 1 500 гривень, пенсійна «гола виплата» повинна становити 8 800 гривень. Таким чином, таке підвищення торкнеться лише невеликої частини пенсіонерів.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top