В Запоріжжі захисник, що проходить реабілітацію після важкого поранення, отримав квартиру, — ФОТОРЕПОРТАЖ

36-річний капітан поліції Олег Булгаков захищає країну з 2014 року, у 2023 році на Запорізькому напрямку його було важко поранено – він втратив ногу і наразі проходить реабілітацію. Сьогодні разом з дружиною Катериною Олег отримав ключі та ордер від власної квартири в Запоріжжі.

Про це повідомляє 061.

Квартира знаходиться на першому поверсі гуртожитку. Це приміщення нежитлового фонду, його перевели в житловий, зробили ремонт за рахунок коштів місцевого бюджету, обладнали пандусом. Загальна площа квартири складає 48 кв.м, з яких житлова – 24. В ній дві кімнати, кухня, санвузол. Про виділення квартири для поліцейського перед міською радою клопотало Головне управління Нацполіції в Запорізькій області.

Олег іде до власної квартири на милицях. До цього він користувався кріслом колісним, а пару тижнів тому почав робити перші кроки на протезах. Поруч з ним дружина Катерина, саме вона відчиняє двері і вони разом заходять до свого житла. Кажуть, будуть переїжджати в найближчий час, бо в Запоріжжі живуть в орендованій квартирі. Будинок родини залишився у Василівському районі в окупації.

Ми знімаємо квартиру на 9 поверсі, це дуже незручно, бо коли немає світла доводиться чекати коли його дадуть, щоб потрапити до квартири на ліфті, — каже Катерина.

Олег служить в поліції з 2009 року, з 2014 року – став на захист країни. Він був на Торецькому, Краматорському напрямках, під Слов’янськом. Повномасштабне вторгнення зустрів, захищаючи Запорізький напрямок. Олег був командиром мінометного розрахунку у складі батальйону поліції особливого призначення.

15 листопада 2023 року під час виїзду з позицій наїхали на міну. Так трапилось, що більше за всіх постраждав я, а з хлопцями все гаразд. В мене поранення ніг, рук, плеча, лівого ока. Тут, — Олег показує на ліву нижню кінцівку, — ампутація ноги вище коліна, там — стопи. Зараз відновлююсь, намагаюсь стати на ноги.

Чоловік наразі опановує учбові протези, основні ще виготовляють.

Коли вдягнули протез, сказали стояти і тримати рівновагу, а він одразу пішов, йому хотілось йти. Потім тиждень не вдягали протез, бо понатирав собі все, — згадує Катерина.

Разом вони вже багато років, а одружились в 2020. Катерина завжди хвилювалась за Олега під час його служби. Після поранення була поруч із ним в реанімації, в лікарнях, підтримує протягом процесу реабілітації. Вона каже, що Олег ніколи не падає духом.

На питання про плани на майбутнє військовий відповів:

Скоріше навчитись ходити. Це тільки другий тиждень (на милицях – ред.), тому більш-менш розходжуюсь. Ну і дітей народить.

За словами секретарки Запорізької міської ради Регіни Харченко, з початку повномасштабного вторгнення в Запоріжжі вже 10 об’єктів нежитлової нерухомості переоблаштували і передали захисникам.

Ми зрозуміли, що такий нежитловий фонд на перших поверхах дуже актуальний для адаптації для людей з інвалідністю, для маломобільних людей. Тому почали працювати з цим приміщенням і не тільки з цим, а і взагалі все, що є в комунальній власності нежитлового сектору на перших поверхах, де можливо облаштувати пандус або якісь зручності для входу і виходу – акцентувала Харченко.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top