Як заробити на майнінгу: обладнання для видобутку криптовалюти та догляд за ним

Маючи намір створити бізнес-проєкт, можна розглянути варіант генерації електронних грошей. Така діяльність буде приносити суттєвий прибуток, проте потребує інвестицій, управління ресурсами, планування рентабельності, постійний аналіз доходів та витрат. Організація підприємницької діяльності можлива за умови наявності стартового капіталу. Гроші прийдеться витратити на придбання обладнання для майнінгу.

Як заробити на майнінгу: обладнання для видобутку криптовалюти та догляд за ним

Побудова великої ферми потребує значних інвестицій. Бізнесмену, який створює проєкт, не завадить детально спланувати фінансові витрати. Врахувати прийдеться й операційні видатки на сплату оренди приміщення та рахунків за електроенергію, технічне обслуговування обладнання, його ремонт та модернізацію. Рентабельність такого бізнесу залежить від багатьох чинників, отримання прибутку розпочнеться тоді, коли відбудеться окупність витраченого бюджету та профіт перевищуватиме суми регулярних платежів.

З чого складаються системи для майнінгу

Обладнання, що здійснює видобуток криптовалют, вирішує складні математичні задачі, котрі необхідні для підтвердження транзакцій в блокчейні та утворення нових блоків. Для майнингу найбільш затребуваних цифрових грошей (Bitcoin, Ethereum, Acoin, BTC, CRW, UNB тощо) потрібно застосовувати спеціалізовані пристрої:

  • ASIC-майнери. Ці інтегровані схеми працюють за одним алгоритмом, забезпечуючи значну ефективність;
  • відеокарти. Універсальні, доступні, проте споживають багато електричної енергії, що в умовах підвищення цін значно знижує рентабельність;
  • Hotspot. Пристрій компактного розміру, який стає в нагоді при створенні мережевого підключення без кабелю та може підтверджувати певні транзакції, винагородою за що стають токени;
  • жорсткі диски. Для майнінгу потрібні прилади, які мають об’єм від 4 до 12 Тб. Перевагами користування є низький рівень шуму та помірне енергоспоживання, проте встановлювати варто SSD відомих брендів, які демонструють тривалий термін служби та не виходять зі строю передчасно.

Для збірки обладнання знадобляться різні кабелі, комутатори, wi-fi роутери. При створенні ферм незамінними стануть контейнери для майнінгу. Це спеціалізовані модульні конструкції, в яких можна розмістити ASIC-схеми чи GPU. Вони мають стандартні розміри, їх можна без зусиль пересувати на потрібне місце в приміщенні. В контейнерах досить просто організувати систему охолодження, виконати під’єднання кабелів. Проблеми при обслуговуванні та моніторингу виключені. Створені всі умови для зручного користування.

Як здійснювати догляд за встановленим обладнанням

Регулярне очищення від пилу попереджатиме перегрів компонентів. Робити прибирання можна за допомогою м’якого пензля або стиснутого повітря. Забезпечувати ефективну вентиляцію та відстежувати температуру пристроїв необхідно постійно. В іншому випадку виникає ризик виходу з ладу компонентів обладнання. Уникнути поломок через нестабільність електромережі дозволить встановлення якісних блоків живлення та стабілізаторів напруги.

Як заробити на майнінгу: обладнання для видобутку криптовалюти та догляд за ним

Оновлення програмного забезпечення включає перепрошивку обладнання для майнінгу. Процедура складається з виправлення помилок та оптимізації процесів. Поточне обслуговування не може відбуватися без спеціальних програм для моніторингу. Це допомагає виявити проблеми, що виникли на початковій стадії, та усунути їх своєчасно.

Загальні рекомендації стосуються розміщення обладнання. Його не можна встановлювати в житлових помешканнях. Для цього годяться підсобні приміщення: гаражі, склади, цехи, комори. Умови, при яких не будуть відбуватися руйнівні процеси, наприклад, окислення приладів, — це низька температура та відсутність вологи. Варто організувати регулярні перевірки стану обладнання, щоб виявляти можливі пошкодження кабелів та аварійні ситуації.

Share this post

нет
scroll to top