На Запорізькому напрямку фронту успішно воює на танку Т-72… Піфагор

Танкісти 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади воюють на Запорізькому напрямку. Зокрема, в одному з підрозділів бригади виконує бойові завдання екіпаж модернізованого танку Т-72, який захисники запорізького краю використовують для підтримки піхоти та ураження позицій ворога.

Про бойові будні танкістів, які успішно б’ють ворога, розпитували кореспонденти Суспільного.

Як розповів командир танка з позивним Піфагор (на фото), радянський танк (з українською модифікацією) Т-72  під сучасну війну обладнали металевою решіткою згори, аби захистити екіпаж та саму машину від дронів.

Будь-який з Т-72 може працювати як і на прямому (наведенні), так і на закритих позиціях. На прямому краще українська модифікація, у нього краща броня, танк безпечніший і надійніший, – розповів Піфагор.

Для ураження цілей на Т-72 використовують різні снаряди: кумулятивні та уламково-фугасні. Якщо ж у танку не працює гармата, то в нього є кулемет – спарений ПКТ калібру 7,62 мм і б’є він достатньо прицільно.

Нині для танків найстрашніше – російські безпілотники. Тому танкісти працюють із закритих позицій, відзначив Піфагор:

У танку не дуже весело, коли над тобою дрон летить і не знаєш, що він може з тобою зробити. Дуже небезпечно близько під’їжджати через те, що окупанти часто і багато використовують безпілотники. Якщо, наприклад, виїжджає десь працювати танк на пряму – це пріоритетна ціль для росіян і вони в першу чергу намагаються його знищити.

До речі, в російській армії вибирають в оператори дронів колишніх танкістів, тому що ті знають, як знищити відповідну техніку

Однак, попри оборонні позиції танкістів та активне застосування дронів, роботи менше не стало, адже танкісти й досі – незмінна підтримка піхоти, – підсумували хлопці.

*

Фото: suspilne.media/zaporizhzhia

Сообщение На Запорізькому напрямку фронту успішно воює на танку Т-72… Піфагор появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top