Україна внесла корективи у список російських цілей, які планує атакувати далекобійною зброєю – ЗМІ

Україна планувала використовувати далекобійні ракети ATACMS та Storm Shadow для ударів по російських авіабазах, але після переговорів із союзниками змінила список цілей.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на свої джерела.

За даними журналістів, представники Пентагону повідомили українській стороні, що 90% усіх літаків, які рф використовує для авіаударів по Україні, знаходяться на аеродромах, розташованих більш ніж за 300 кілометрів від кордону – поза зоною досяжності ракет ATACMS.

Тому тепер Україна хоче використати далекобійну зброю для ударів по російських військових командно-штабних центрах, складах палива та зброї та скупченнях військ.

Водночас деякі американські чиновники вважають, що ракети великої дальності не зможуть змінити динаміку бойових дій через те, що вони занадто дорогі та обмежені у кількості.

З цієї причини офіційні особи США нібито радять Україні сфокусуватися на можливості вражати цілі у росії за допомогою безпілотників.

Сообщение Україна внесла корективи у список російських цілей, які планує атакувати далекобійною зброєю – ЗМІ появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top