6 простих трюків, які може освоїти будь-яка собака

Вчити собаку трюкам не тільки весело, але й корисно. Навчання командам приносить радість і користь як вам, так і вашому чотириногому другу.
РБК-Україна (проект Styler) зібрало список команд і трюків, яким може навчитися будь-яка собака.

Сидіти
Навчити собаку сидіти за командою — це один з перших трюків, які ви можете спробувати. З ласощами, терпінням і регулярними тренуваннями ваша собака швидко зрозуміє, що від неї потрібно.
Цей трюк стане основою для навчання інших, складніших команд. Тому не пропустіть шанс навчити свою собаку сидіти — це важливий крок у її вихованні.
Поцілунок
Навчити собаку поцілунку — це один з найпростіших трюків. Хоча не всім подобаються великі мокрі поцілунки, цей трюк зазвичай добре сприймається дітьми. Щоб навчити собаку цілувати, покладіть трохи ласощів на щоку і додайте команду. Незабаром ваша собака буде радо дарувати поцілунки на ваше прохання.
Ще однією перевагою навчання собаки поцілункам є те, що це може допомогти уникати небажаного облизування. Ваша собака зрозуміє, що поцілунок — це спеціальна команда, а не звичайна поведінка.
Потиснути лапки
Потискання лапок — це веселий і простий трюк, який ваша собака швидко навчиться виконувати, достатньо кількох коротких тренувань. Почніть з того, що привчайте собаку ставити лапу на вашу руку, коли вона сидить або стоїть. Нагороджуйте її ласощами та похвалою кожного разу, коли вона правильно виконує команду.
Більшість собак люблять взаємодіяти з людьми за допомогою своїх лап, тому вони отримують велике задоволення від виконання цього трюку. З часом ваш улюбленець стане справжнім майстром потискання лапок і буде радісно вітати всіх гостей.
Обертатися
Щоб навчити собаку обертатися, піднесіть ласощі до її носа, і вона з радістю буде слідувати за ними. Це простий трюк, який легко освоїти. Щоб зробити його цікавішим, можете навчити собаку обертатися в конкретному напрямку.
Щоб навчити собаку обертатися, підніміть ласощі до її носа і повільно ведіть їх у круговому русі. Як тільки собака почне обертатися, похваліть її та дайте частування.
Поклонитися
Поклонитися — це трюк, коли собака опускає грудь на землю, а задню частину тримає в повітрі. Це може здаватися складним, але насправді це природний жест для собак.
Коли дві собаки грають разом, вони часто кланяються одна одній. Це називається «ігровим поклоном» і є способом запрошення до гри. Ви можете скористатися цією природною поведінкою, щоб навчити свого улюбленця кланятися за командою.
Дай п’ять
Якщо ваша собака вже вміє подавати лапу або махати в знак привітання чи прощання, ви можете навчити її давати п’ять. Головна різниця в цьому трюку — це положення лапи та спосіб її прикладання до вашої руки.
Цей милий трюк обов’язково вразить ваших друзів, і ваша собака буде рада отримувати таку увагу.

До речі, раніше ми публікували топ-5 собак, які вражають інтелектом.
Дивіться також топ-6 собак, які схожі на ведмедів і їх милі фото.
Під час написання матеріалу було використано джерела: The Spruce Pets і Вікіпедія.

Share this post

нет
scroll to top