Викрадачів метеликів оштрафували на 200 тисяч доларів

Італійці – батько та  син – були оштрафовані на 60 мільйонів шрі-ланкійських рупій [200 тисяч доларів США; 150 000 фунтів стерлінгів] за спробу контрабандою вивезти сотні ендемічних комах, у тому числі 92 види метеликів, із сафарі-парку.

Про перебіг подій повідомляє BBC.
Рейнджери національного парку Яла заарештували 68-річного Луїджі Феррарі та його 28-річного сина Маттіа 8 травня цього року після того, як у них знайшли банки з комахами.
Чоловіки заманювали комах тваринними атрактантами та планували використовувати воскові пакети для хімічного їх збереження, як показало розслідування.
На початку вересня їх визнали винними в незаконному збиранні, зберіганні та транспортуванні комах і призначили найвищий штраф за злочини проти дикої природи в країні.
Один із наглядачів парку, К. Суджива Нішанта, розповів BBC Sinhala, що в день інциденту водій сафарі-джипа повідомив його команді наглядачів, що вздовж дороги припаркований «підозрілий автомобіль», і що двоє чоловіків, які на ньому наважився в ліс із сітками проти комах.
Рейнджери знайшли автомобіль і знайшли в його багажнику сотні банок з комахами.
“Усі комахи були мертві, коли ми їх знайшли. Вони помістили хімікат у пляшки”, – сказав пан Нішанта. — Тварин було понад триста.
Чоловікам спочатку пред’явили 810 звинувачень, але пізніше їх скоротили до 304. Їм може загрожувати два роки в’язниці, якщо вони не сплатять штраф до 24 вересня.
Італійські ЗМІ повідомляють, що чоловіки на той час перебували у відпустці на Шрі-Ланці та їх утримували в країні після інциденту.
Національний парк Яла, розташований на південному сході країни, є одним із найпопулярніших парків дикої природи Шрі-Ланки, домом для високої концентрації леопардів, слонів і буйволів, серед інших тварин.
Луїджі Феррарі, хірурга-ортопеда, який спеціалізується на лікуванні травм стопи та гомілковостопного суглоба, описували його друзі як любителя комах. Він також є членом ентомологічної асоціації в Модені, місті на півночі Італії.
Його друзі та колеги в Італії благали про поблажливість від його імені. Дехто припустив, що знайдені у нього метелики не мають комерційної цінності, повідомляє італійська газета Corriere della Sera.
Доктор Джагат Гунавардена, експерт з екологічного права, сказав BBC Sinhala, що штраф у 200 000 доларів був попередженням для злочинців, а також хорошим прецедентом.

Сообщение Викрадачів метеликів оштрафували на 200 тисяч доларів появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top