Україна отримала партію САУ “Богдана”, які профінансувала Данія

Збройні сили України вже отримали 18 артилерійських установок “Богдана”, виробництво яких профінансувала Данія.

Збройні сили України вже отримали 18 артилерійських установок “Богдана”, які Данія замовила в Україні.

Як заявив міністр оборони Данії Трольс Лунд Поульсен на форумі Ялтинської європейської стратегії (YES), він відвідав нашу країну у березні 2024 року. Тоді основним запитом було збільшення виробництва зброї – ракет, дронів і артилерії.

Виробництво зброї в Україні є економічно вигіднішим, і Данія закликає інші країни підтримати цю ініціативу.на форум Ялтинської європейської стратегії (YES).

 

https://images.unian.net/photos/2022_07/1656683138-3521.jpg?r=477425

САУ “Богдана” розроблена під натовський калібр 155 мм / Фото – Військове телебачення

“Це була перша угода, яку ми уклали. У липні ми подали замовлення (українським виробникам. – ред.) на виробництво 18 артилерійських систем “Богдана”, а цими вихідними їх вже передали українським Збройним силам”, – сказав Поульсен.

Він також зазначив, що в Україні виробляти зброю набагато дешевше, ніж виготовляти або купувати її на Заході. Також дешевше підтримувати її працездатність.

З огляду на цей фактор, Данія закликає європейські країни фінансувати виробництво зброї на теренах України.

Ексміністр стратегічної промисловості Олександр Камишін додав, що кожне українське оборонне підприємство може виготовляти більше зброї, але потребує для цього достатнього фінансування.

https://www.unian.ua/world/zrobili-za-dva-misyaci-zsu-vzhe-otrimali-sau-bogdana-yaki-daniya-zamovila-u-lipni-12757746.html

 

Що таке САУ “Богдана”

САУ “Богдана” – українська самохідна артилерійська установка (САУ) з калібром гармати 155 мм, що відповідає стандартам НАТО.

Її екіпаж складається з п’яти людей, установка розвиває швидкість 80 км/год і стріляє на максимальну дальність на 60 км.

Виробництво САУ почалося ще у 2015 році на Краматорському заводі важкого верстатобудування. У 2023 році установку офіційно взяли на озброєння ЗСУ.

Сообщение Україна отримала партію САУ “Богдана”, які профінансувала Данія появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top